Перекласти (Translate)

16 липня 2019

ХАРЕ КИЗДІТИ, ЗЕЛЮ!

ХАРЕ КИЗДІТИ, ЗЕЛЮ!!

Узеленського якийсь Офісний планктон Пристайко похвалився, що його Бос домовився звільнити чи то 10 чи 15 полонених українських моряків. А за це Мордорові ми віддамо таку ж кількість терористів, падла, бандюків і вбивць, які сидять у наших тюрмах. Ось, узеленські суди, готуючись до обміну, їх почали відпускати під домашні арешти, а то й на свободу...

Я от хочу спитатися в планктона з Офісу Зеленського. Росія полонила 24 наших моряків. Чому Зеленський домовляється про 10? Крім того, наших полонених в Керченській затоці моряків Росія мусить випустити за вироком міжнародного Морського суду безумовно, просто і негайно, без жодних оборудок з обміну! За що ти випускаєш вбивць, придурок Зелю?!

Пам'ятаю ще зі школи школярський анекдот. Один пацан, розказуючи новину, щось додавав про Кікасо́. "Що за кікасо́?", - його друг питає. "Ну, це ж відомий всім художник Кікасо́!", - той каже. "Що за маячня?!", - відказує товариш, - "То художник Пікасо́!!". "Та не кізди́!", - гарнув мовно-дефективний друг.

Так от, як чую дефективну радість узеленського планктона, який радіє з Зелею від власної поразки у борні з Росією, хоча судову справу в міжнародному суді було виграно ще Порошенком, так і хочу дефективним "переможцям" гаркнути їм зрозумілим сленгом:

"Харе́ киздіти, Зелю!!".

16.07.2019


АНДРЮХОВІ ДОПЕРЛО АБО НІ...

АНДРЮХОВІ ДОПЕРЛО АБО НІ...

Є такий дніпрянин (не січеславець він, бо на догоду Корбану й Філатову подав проєкт закону про Дніпро, а не Січеслав), так от, є такий дніпрянин на ім'я Андрюха. Так його Філатов у 2014-2015 обзи...називав. Вони тоді іще водили дружбу.

Філатов потім у 2015-му став мэромъ міста Січеслава (зараз місто тимчасово має ім'я Днєпръ), а Андрюха став народним депутатом України Денисенком (2014 рік, на хвилі народної любови до майданівських активістів).

Філатов прославився вічноремонтованим мостом у Січеславі. А Андрюха - тим, що став боротися проти Порошенка - найкращого, з яких ми досі мали, президента України (президентство 2014-2019).

Як постійно виступав Андрюха, Порошенко - то "внутрішній фронт боротьби", "внутрішня окупація" та поширював тому подібний москво-брєд. Навіть на президентських виборах 2019 року Андрій Денисенко на партійному з'їзді Буковелю (ну, партії такої нема, але на президента йшов коломойський директор гірськолижного курорту "Буковель" Олександр Шевченко; у президенти не пройшов), так от, на партз'їзді Буковелю, підтримуючи висуванця Коломойського, Андрюха виступав на кшталт: от ми поборемо "внутрішнього окупанта Порошенка", а потім, мовляв, почнемо війну з окупантом, уже зовнішнім, Путіном...

Еге, от такий він, той Андрюха...

Так от, Андрюхові уже доперло! Ще ста днів нема як Зеля президент, а Андрюха рече про сто років тому програш України... Скинули, мовляв, дурні хохли гетьмана тоді - і втратили державу.

А доперти, що ти (так, саме ти!) повторив той заколот проти Держави, Гетьмана і Президента через сто років - нє? - бракує клепки??.

16.07.2019


А ПРЕЗИК, ВСЕ-ТАКИ, - ГАНДОН!

А ПРЕЗИК, ВСЕ-ТАКИ, - ГАНДОН!

Коли слухаю я фантастичні речі від Гандона, я переконаний, що Презик наш - теж є гандон. Але з державної поваги до "державного лиця" (сказати "рило" Заратустра борони́ть), я заявляю: Презик наш - Гандон!

На світлині:
Гандон - то а́глицький письменник. А те, що ви подумали... Нехай вам совість дасть по рилу!
:-)


16.07.2019

ЗАКОН ПРО МОВУ - У ЖИТТЯ!

ЗАКОН ПРО МОВУ - У ЖИТТЯ!

​​Сьогодні (16.07.2019) Закон про мову набув чинности.

Закон закріплює, що єдиною державною мовою в Україні є українська і вона є обов’язковою для органів державної влади і публічних сфер на всій території держави.

Публічне приниження чи зневажання української мови буде підставою для притягнення до юридичної відповідальности.

Дія цього закону не поширюється на сферу приватного спілкування та здійснення релігійних обрядів.

Як бачимо, ми робимо усе "по-українському": крок уперед, півкроку назад, тупцювання на місці на десятки-сотні років...

Замість того, щоб запровадити Мовну поліцію і канчуками вибивати зуби тим, хто не володіє - але мусить! - Мовою (першим виб'ють жовті зуби у Зеленського), ми дозволяємо собачу мову-лайку (москальський язікъ) у приватній сфері та в москво-церквах і жидо-синагогах...

А все ж таки такий Закон - то набагато краще, ніж "Закон про мови в УРСР", що (не)діяв з 1989 року...

"Мовою здобудеш світ!" ©Андрій Якименко, 2010.

16.07.2019 ©Андрій Якименко