Перекласти (Translate)

03 червня 2015

ГДЕ ДЕНЬГИ, ЗИН?

ГДЕ ДЕНЬГИ, ЗИН?

У пісні радянського барда Владіміра Висоцького чоловік питає в дружини за передану їй получку "Где деньги, Зин?" ("Де ж гроші, Зіно?").

А ми тепер хочемо спитати:
Хто тепер є власник царьовського майна?

Не минуло й року, як суспільство вже переоцінює діяльність Коломойського. Переоцінює - у розумінні здійснює ревізію його вчинків, дій і слів під час перебування на посаді голови Дніпропетровської ОДА. А як відомо з практики часто-густо ревізія, скажімо, підприємства виявляє недостачу - чи то майна, чи то грошей, а інколи й самого підприємства...

Рік тому Коломойський оголосив винагороду у 500 тисяч американських доларів тому, хто приведе йому живим чи мертвим сепаратиста Олега Царьова, тодішнього народного депутата України, власника низки підприємств в Україні.

Пригадую, як тодішнє суспільство з нерозумінням - це ще м'яко сказано! - зустріло мої скепсиси щодо мотивів (мотивів!) патріотичних нововведень Коломойського. Правникам добре відомо, що від мотиву злочину залежить його кваліфікація і розмір покарання. Тобто, мотив учинку - вирішальна річ!

От ми й спитаємо у Коломойського, або в державних органів: кому тепер належить власність сепаратиста Царьова?

Здається мені, більше про це знає Коломойський...

А ви кажете, мотив - то неважливо...

Подаю свою публікацію на Фейсбуці річної давности, з коментарями. Вважаю, що усе тут зрозуміло. Слід лише порівняти вартість "премії" із вартістю царьовського майна, яке тепер комусь належить.
Еге, а Царьов таки утік до ворожої Росії...

«500 ТИСЯЧ ЗАДЛЯ 500 МІЛЬЙОНІВ*

Можете мені не повірити, але я вірю, що $500 тис. є мізерія від ціни усіх 12-тьох підприємств Царьова, які - просто нутром чую - невдовзі перейдуть під контроль (звісно, на праві власности) Групи "Приват", її афілійованих осіб, друзів та інших можновладців, на кшталт коломойськокорбанофілатових.
Потрібна лише якась мізерія: щоб зник теперішній власник Царьов, і бажано - з кінцями.
Схема класична.
Випробувана часом.»

* Публікація 03 червня 2014 року, Фейсбук, Андрій Якименко

Коментарі до цієї публікації за 03 червня 2014 року, Фейсбук:

«Anna Bichik:
- Андрей, колома уже все перекупил в офшорах. теперь он-реальный хозяин.

Андрій Якименко:
- Анно, Колома реальний хазяїн у патяканнях Боріскі Філатова.
Те, що Беня користується тимчасовою слабкістю української держави, нічого не вирішує і не міняє.
Українці 1989 року та 2014 - різні.
Пам'ятаю-знаю тих і тих.
Тому, що буде з Бенею і його "любими друзями" навіть за 5-ть років - сам Аллах відає!»

03 червня 2015 року

КУЄВІ САМОВАРИ*

КУЄВІ САМОВАРИ*

Кароліна Куєк, що відома за псевдом Ані Лорак, отримала за свої веселощі у Москві під час москальської військової навали в Україну, брязкальця за зраду - аж два тульських, на підставці, самовари...
Не відаю, чи полюбляє Куєк пити чай, але за подібне прогинання "гнучким дівочим станом" і вертіння "пружними сідничками" перед ворогом - копняка цій лярві під сраку і хай чвалає геть з Муратом до Туреччини, шльондра бусурманська, каву пити, каву по-турецьки!

* Публікація рік тому - 03 червня 2014 року, Фейсбук, Андрій Якименко

03 червня 2015 року