Перекласти (Translate)

22 вересня 2017

ПОЛІТОЛУХ ВІТЯ

ПОЛІТОЛУХ ВІТЯ

Виктор Небоженко - так, саме російською його ім'я у Фейсбуці, і пише він там російською - завжди був якийсь мляво-пластиліновий (моє визначення). Ніякого націоналізму у статтях, ніякої антиросійщини. Ну, такий радянського типу "тоже-укрАінєц"-пропагандон. Ні за, ні проти України чи Росії. Позиція не визначености, а "я просто аналізірую собитія" (з проросійським та українозрадофільським ухилом, до речі). Отаке я вже багато років маю про нього враження.

А от нещодавно своєю статтею "Самолюбие России под угрозой" (21.09.2017, Фейсбук) Небоженко мене просто таки вразив! Така єхидно-глузлива стаття проти Росії! Суть статті - Небоженко перелічує усі дрібні "уколи", які Америка зробила Росії за останній час. Тут і виступ актора Фрімена Моргана, що, мовляв, світ уже воює проти Росії й Путіна, і заборона сенатом США антивірусних продуктів Касперського, і глузлива пропозиція американської дипломатії отримувати візи росіянам у Києві і т.д. Добрий список політичних глузувань! Мені сподобався.

Але Вітя не був би Вітєю, якби не відчув зміну кон'юнктури. Вітя в нас носом утягнув повітря і відчув, що - геть Росію! - треба вже "любити" США. Я в цих питаннях - фахівець! Я добре бачу як політики і ЛОМи ("лідєри общєствєнного мнєнія") вміють підлизати кому треба.

От і Вітя-політолух - той лизун! У переліку перемог американської політики читаю: "Вице-президент США Пенс демонстративно  вышел из зала  заседания ООН, когда там выступал представитель России. Ради справедливости заметим , что вместе  с ним на этот символический красноречивый шаг решился и президент Украины Порошенко, что потребовало от него большого личного мужества. Что не сделаешь для того, чтобы в Вашингтоне не ставили остро вопрос о разгуле элитной коррупции и отсутствии реформ в Украине" (Виктор Небоженко, 21 вересня 2017 року, Фейсбук).

Вітя-політолух! Ну, принаймні, ти просто олух! Я вже не кажу - брехун! Порошенко вийшов з зали  п е р ш и й,  ну, а Пенс уже за ним, послухавши кілька хвилин Лаврова! "Український президент Петро Порошенко покинув зал засілання ООН перед виступом глави російського зовнішньополітичного відомства Сергія Лаврова, віце-президент США Майк Пенс вийшов за кілька хвилин" (РИА Новости і Гордон, 21-22.09.2017).

І якого біса, Вітю, ти єхидно пишеш про причини "личного мужества" президента України, дУрню?! Це тобі сам Порошенко так сказав? І, крім всього, в нас реформи ще тривають, не все зразу. Але ніяких закидів в цій темі Америка нам не робила під час сесії ООН. Трамп попросив  п р о д о в ж и т и  боротьбу з корупцією", навіть "на початку зустрічі [в ООН] президент США Дональд Трамп відзначив прогрес, якого досягла Україна за останній час" (Радіо Свобода, 21.09.2017).

Ти хоч іноді читай звіти в інтернеті, політолух Вітя Нєбоженко!

22 вересня 2017 року