Перекласти (Translate)

21 лютого 2018

НЕНАВИСТЬ, ОГИДА, ЗЛІСТЬ

НЕНАВИСТЬ, ОГИДА, ЗЛІСТЬ*

* допис 21 лютого 2014 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Дивлюся як дружно народні депутати регіонали покидають лави рідної партії, як разом з комуністами приймають усі революційні закони опозиції про відновлення Конституції 2004 року, про вшанування пам'яти і надання матеріяльної допомоги сім'ям постраждалих учасників Революції та загиблих Героїв Майдану, про відставку міністра Захарченка, про закон "Юлі-волю!", і, крім огиди, тепер нічого не відчуваю.
Ще кілька місяців тому ці депутати - так! саме ці депутати разом із їхнім президентом! - нещадно лупцювали нас канчуками і копали носаками, ламали нам носи і проломлювали черепи.
Ще кілька тижнів тому ці депутати - так! саме ці депутати разом із їхнім президентом! - зачищали нас з Майдану, кидали в нас коктейлі Молотова і гранати, поливали у лютий мороз водою і труїли газом, вибивали ґумовими кулями нам очі і вибухами відривали нам руки.
Ще учора ці депутати - так! саме ці депутати разом із їхнім президентом! - убивали нас зі снайперських ґвинтівок і більше сотні нас убили, а більше тисячі поранили.
Ще не так давно ці депутати - так! саме ці депутати разом із їхнім президентом! - погрожували нам 15-річним ув'язненням, а на благаючий крик у парламенті: відставте уряд чи ви хочете революції і крови?! - з кривою єхидною посмішкою, мляво махнувши рукою, глузами зганяли нас з трибуни.
Саме від цих депутатів - так! саме від цих депутатів та від їхнього президента! - нам судомою зводило щелепи, ми скреготали зубами від безсилої люті та незреалізованої ненависти, ми присягалися собі за першої-ліпшої нагоди розчавити цих гадів, цю наволоч і цих паскуд!
Але, тепер, як бачу їхній позірний патріотизм, їхню "революційність", їхнє запопадливе голосування за те, за що кілька днів тому вони ладні були рукою вхопити тебе за горлянку, а іншою роздерти рота від вуха до вуха, відчуваю лише огиду.
І згадую невинних жертв - молодих і не дуже, але більше молодих - жертв Майдану.
Жертв, котрих могло не бути.
І котрі є - саме через цих депутатів - так! саме через цих депутатів із їхнім президентом!
І моя ненависть, моя лють зникають.
Зникає і огида.
Натомість з'являється суха і холодна злість - без нервів, емоцій та почуттів.
З глибоких закапелків пам'яти виринають рядки Декалогу українського націоналіста: "Помстиш смерть великих лицарів!".
І мозок стає вільним та легким-легким, думки стають прозорі, чоло позбувається зморшок.
І я розумію, що зараз помститись неможливо.
Примирча Угода, Європа, закон...
Але тепер ніяка зайва думка не стає мені на перешкоді, я не маю ні емоцій, ні почуттів, ні огиди чи ненависти.
Я маю лише беземоційну, суху і математично-логічну злість.
Злість, яка є глибокою переконаністю, що межує на рівні віри.
Віри в те, що цих депутатів - так! саме цих депутатів із їхнім президентом! - буде безумовно покарано.
Якщо не теперішньою владою, то Майданом.
Якщо не Майданом, то українською владою наступною.
Немає в цьому сумніву!
Інакше й бути не може!
Інакше і не буде!
Інакше нам не простять невинні жертви Майдану, котрі стали Героями Революції через цих - так! саме через цих депутатів із їхнім президентом!
Через них, але не завдяки їм!
І тоді я випростуюся струнко, вперіщую прямий і нерухомий погляд уперед за обрій, стуляю напружені вуста, підношу пряму праву руку зі стисненим кулаком уперед на рівень плеча і чітко, голосно, з абсолютною впевненістю і незламною вірою вигукую:
Слава Україні! Героям слава!
Слава Нації! Смерть ворогам!

НІЧОГО ОСОБИСТОГО. ТІЛЬКИ МАТЕМАТИКА

НІЧОГО ОСОБИСТОГО. ТІЛЬКИ МАТЕМАТИКА*

* допис 21 лютого 2017 року, Андрій Якименко, Фейсбук

ПРИМІТКА:
Цікаво прочитати свою статтю понад 2-річної давнини. Війна у розпалі, майбутнє нестабільне й невідоме. Гострота образи на кримців та донбасян, ненависть до Росії... Розстріляти сепарів, москалів і зрадників! Така ідея витала у суспільстві.
Я вивів цифру у 2-3 мільйони громадян України, яких слід було знищити як скажених собак! Повторюю: це був час шаленої напруги, переживань чи ми вистоїмо та гострого болю від душевної рани, завданої нам "співвітчизниками", котрим закортіло відокремитися у Росію...
Що я відчуваю зараз? Мабуть, хвиля шаленої ненависти спала... Але логічно я розумію, що сепаратисти-колаборанти не покарані досі!
Тому, якщо ми їх не депортуємо за Україну після перемоги, то доведеться все ж таки убити їх! Але вже меншим числом. Мені здається, що тепер достатньо і мільйона...
Ось моя стаття за грудень 2014 року.

НІЧОГО ОСОБИСТОГО. ТІЛЬКИ МАТЕМАТИКА*
* Допис 24 грудня 2014 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Протягом тижня, з 15 по 22 грудня 2014 року, на Дніпропетровщині у містах Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Новомосковськ, Кривий Ріг, Павлоград, Нікопіль та восьми сільських районах Центр політичних досліджень здійснив опитування населення на актуальну політичну тему сьогодення: відношення людей до подій останнього часу та чи у правильному напрямку рухається держава.

Оскільки за запевненнями організаторів опитування проект був некомерційним, то приймаємо, що опитування 800 респондентів різного віку, статусу, доходів і т.д. є належним і відповідним, близьким до думки більшости населення Дніпропетровської области.

Отже, загальний результат цього опитування: більше половини опитаних вважає, що країна не рухається у правильному напрямку і не довіряє міліції та судам.

Але цікавими з точки зору майбутньої "роботи" з населенням для СБУ, контррозвідки, патріотів є цифри щодо сепаратизму:
81,2% - за унітарну Україну,
6,7% - за незалежну ДніпроНР ("Дніпропетровську Народну Республіку"),
6,6% - за автономію ДнНР у складі України,
2,2% - за приєднання Дніпропетровщини до Росії.

Звертаю увагу на те, що не бралося до уваги і не опитувалося щодо відношення респондентів до мови, до інших народів і т.д., тобто "національне питання" не вплинуло на результат, опитування показує відношення до територіяльної цілісности України і до централізованого управління державою.

Отже, 6,7 + 6,6 + 2,2 = 15,5% населення Дніпропетровської области є сепаратистами. Навіть не потенційними. Реальними. Вони вже є і навіть цього не приховують.

Згідно з українською Вікіпедією населення Дніпропетровської області на 1 січня 2013 року становило 3307,8 тис. осіб.

Скільки ж реальних сепаратистів в області?
3,307.8 тис. × 15.5% = 512.709 тис. людей.
Враховуємо погрішності: кількість населення ми брали 2-річної давнини (явно, що кількість населення нині падає), враховуючи і дітей, враховуємо також і вибірку опитаних - 800 осіб, а не проведений референдум тощо.

Ну, яку кількість ми віднесемо на наведену погрішність, додатково враховуючи, що не всі сепаратисти є активними і дієвими, значна частка з них є "кухонними сепаратистами"?
Ну, якщо хоч третина з цієї 5-ї колони є активним дорослим населенням, котре не бачить Україну сильною унітарною централізованою державою, і готове проти неї боротися, то й це становитиме:
512,709 тис. х 1/3 = 170,903 тис. ...

~170 тис. сепаратистів і активної п'ятої колони!

СТО СІМДЕСЯТ ТИСЯЧ БАНДИТІВ!

170 тисяч, ладних нас з вами вішати, вбивати, різати, допитувати активним методом у підвалах адміністративних органів, відрізати нам руки за тату "Слава Україні!" або тату-Тризуб, ладних за першої-ліпшої нагоди зривати українські прапори з будівель, натомість вішаючи триколори і кричати на наших вулицях і площах "Путін, памаґі! Ввєді вайска!", ладних запустити до нас зелених "вєжлівих" чоловічків, кАзачків, російську армію, зруйнувати наші оселі мінометами і градами!!!!!

І це лише у Дніпропетровській області!
А скільки областей в Україні, навіть відкинувши ЛуганДон і Крим?
Не буде помилкою збільшити цю цифру у масштабах України у 10-20 разів!
Тоді, грубо кажучи, ми вжахнемося від кількости лайна і бруду, що нам досі отруює життя!

Грубо кажучи, навіть не помилюся, що кількість 5-ї сепаратної колони в Україні становить у межах 2-3 мільйонів осіб!

Я й не дивуюся, коли вимогою з місць під час Великої чистки у Совітському Союзі 1937-1938 років у Сталіна вимагали "збільшення лімітів по 1-й категорії" (1-ша категорія - розстріл, 2-га категорія - 10 років таборів): Совітська влада тоді знищувала своїх ворогів, чистила тодішню свою 5-ту колону!

Тому 2-3 мільйони "по 1-й категорії" нині в Україні - це навіть не на п'ять балів, а так, слабенько, на трієчку...
Цифра ж занадто помилкова, бо занижена...

І хто угледить тут особистий підтекст чи інтерес?
Нічого особистого! Тільки математика!

ЧИТАЮЧИ КЛАССЕНА

ЧИТАЮЧИ КЛАССЕНА

Бен Классен, "Вечная религия природы", 1973:

«Евреи принялись с огромной энергией пропагандировать среди Римлян новую религию с ее самоубийственными идеями: "подставь другую щеку, люби врагов своих, не противься злу" и прочими саморазрушающими умствованиями, которые похитили силу Римлян и сделали их беззащитными перед лицом врага. За несколько столетий Римская империя полностью развалилась и, практически, без сопротивления пала в руки вторгшихся вандалов. В 476 г. Рим прекратил свое существование.

Однако, упорство и энергичность, воплощенные в их фанатичной религии, снова позволили евреям выжить. Они не погибли вместе с Римом. Напротив, еврей досыта наелся трупом только что рухнувшего колосса и побрел в Западную Европу искать себе новые жертвы среди молодых, только набирающих силы культур. Таким образом, с самого своего возникновения, все Европейские цивилизации были поражены вирусом новой религии, с помощью которой евреи разрушили Рим.

Правда то, что еврей неумен. Он хитер и склонен к предательству. Он также энергичен и настойчив. Все эти качества делают его прирожденным паразитом на теле человечества. Но даже все эти способности не позволили бы еврею выжить, если бы не его адская религия. Основным ингредиентом его религии, связывающим его собратьев в священное братство, враждебное по отношению ко
всему остальному человечеству, сражающееся, обманывающее, обкрадывающее в стремлении обеспечить выживание своей расы, ее обогащение, всегда оставался один из сильнейших Законов Природы в его самой изначальной форме: сохранение и выживание своего вида.

На заре своей истории еврей усвоил еще один факт, значение которого трудно переоценить: нет более мощного для объединения людей (любых людей) средства, чем наличие общего врага. Иллюстрацией к этой аксиоме служило то, что на протяжении всей истории своего существования евреи всегда находились в войне с другими расами.

На самом деле все народы всегда оставались непримиримыми врагами евреев. Для них самих главным вопросом всегда было лишь то, какой из народов на данный момент должен стать целью номер один.

Эта тактика оказалась крайне результативной. Она позволила евреям сохранить свое единство и готовность к бою. Их солидарность уничтожила всех врагов. Она убивает сегодня Белую Расу.

Центральной темой еврейской религии есть ненависть, ненависть к Гоям, то есть, ко всем остальным расам. Другой стороной еврейской религии есть расовая верность, верность своему роду. Тогда как для обычного Белого Гоя, к сожалению, все равно с кем вести бизнес, с Белым или нет. Также, обычному Белому Гою абсолютно все равно кто живет с ним по соседству, и с кем он каждое утро здоровается. Но для еврея возможность делать свой бизнес с другим евреем, жить по соседству с другим евреем или каждое утро здороваться с другим евреем означает все. Этот факт, этот образчик расовой верности стоит запомнить до момента, когда мы начнем разговор о поиске новой религии для Белой Расы.

То, что иудейская религия на протяжении 5000 лет оставалась центром, вокруг которого вращалась вся жизнь расы евреев, несомненный факт. Евреи не верят в Бога, они не настолько глупы, чтобы направлять свои усилия и веру в "жизнь после смерти". Гольда Мэир, бывший премьер-министр Израиля, выразила эту идею очень лаконично в своей речи на языке идиш, когда выступала в Кнессете, израильском парламенте: "Я - не верующий человек, и тем не менее, никому не вырвать из моего сердца убеждения в том, что без нашей иудейской религии, мы
ничем не отличались бы от прочих наций, которые возникали и исчезали".

С самого раннего детства еврейские родители вкладывают идею расовой верности в своих детей, идею о том, что выживание еврейской расы для них - все, идею о том, что все остальные люди - их враги, и должны быть либо использованы, либо уничтожены.»

Джерело:
https://plus.google.com/+ЯрославГончаров/posts/YX5MNzfYDwX

21 лютого 2018 року

ФІЛАТОВА МЕТОДА ЗАЙЦЯ

ФІЛАТОВА МЕТОДА ЗАЙЦЯ

Читаю на "Днепр без купюр" (21.02.2018) як міський голова Днєпра (майбутня назва міста - Січеслав) Боріска Філатов боягузливо зникає з сесійної зали, покинувши головування, зайцем стрибаючи за лаштунки сцени.

21 лютого 2018 року на сесії міської ради депутати обговорювали питання з якого це дива міськвиконком імені Філатова значно підвищив квартплатню городянам, тобто платню за обслуговування будинків. Сесійна зала вирувала штормовим морем обурених депутатів. А Філя, перелякавшись величезних хвиль, сказав, що має важливий дзвінок із Києва (дивно, що не з Тель-Авіва!) і пострибав, як заєць, за лаштунки...

Пересидівши десь, мабуть, у вбиральні (ми не віримо у київські дзвінки!), Філатов повернувся, коли "море" вщухло.

А згодом, коли треба було ввести міських активістів до громадської ради, Філатов знову накивав п'ятами яко заєць. Тому ті активісти, яким відома заяча вдача Філатова і закидують йому його таємні оборудки в "лісі", до громадської ради "звірів лісу" не пройшли...

Ай-яй-яй, Філатов Боря! Сам гладкий, як дикий вепр у лісі, а душу запозичив в зайця!

:).

21 лютого 2018 року

ТЕХНОЛОГІЇ МЕДІБЛRДЕЙ

ТЕХНОЛОГІЇ МЕДІБЛRДЕЙ

Аллан Левитов:

«Технологии медиблRдей

Подмена понятий

Вы заметили, как кремль - руками своих прокси и “украинских” “сми” - подменил повестку дня украинского медиаполя?

С темы “военной агрессии РФ против Украины” он перевел ее на тему “ко-ко-коррупции в Украине”. “Сми” пишут об этом. Не столько о войне, сколько о “коррупции”.

Стало ли коррупции больше за последние 3.5 года?
- Нет. В Украине ее стало объективно меньше по сравнению с 2013.

Возмущались ли бойкие “борцуны с ко-ко-коррупцией” уровнем коррупции при Януковиче? При “честнейшем” премьере Юлии Тимошенко (газовые контракты, вот это вот)?
- Нет, 90% нынешних “антикоррупционеров” тогда эта тема вообще не волновала - ибо неуплочено.

Так что же произошло? - спросите вы. Что это означает?
Я вам поясню.

Если повестка дня меняется с “военной агрессии РОССИИ” на “коррупцию в УКРАИНЕ”, то с медийной, смысловой точки зрения фокус смещается на “враг не в кремле - враг в Киеве”.
Именно этот месседж и продвигал кремль. Именно этого и добивался.

Стецю энд кампани большой привет!»

лютий 2018

МОЯ ПРИСЯГА

МОЯ ПРИСЯГА*

* допис 21 лютого 2017 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Сьогодні мій Ґуґл-календар (Google Calendar) нагадав мені про один мій 25-річний ювілей. Саме 25 років тому, 21 лютого 1992 року, я прийняв військову Присягу на вірність українському народові.

Мені тоді було 27 років, нині мені 52. Я був депутатом Дніпродзержинської (тепер Кам'янської) міської ради Дніпропетровської области і одночасно депутатом Дніпропетровської обласної ради. Тоді законодавство дозволяло таке депутатство у кількох радах різного рівня. Працював я юристом Дніпродзержинської міської ради, мав кабінета на 4-му поверсі міськради.

Який там комп'ютер, ви що? В Україні комп'ютерів тоді ще не було. Принаймні, місцевим органам влади комп'ютери були не потрібні. Та й які то були комп'ютери... Сучасний смартфон має більшу пам'ять, як постійну, так і оперативну, більшу функціональність тощо! Отож, у власному кабінеті комп'ютера я не мав, але мав шафу для книжок-законів, стіл, кілька стільців для відвідувачів, телефон (телефон!!) на столі, залізний вішак-роги для свого одягу. Ага, ще й ручку. Чистого паперу не давали, папір був у друкарок машбюра через кілька кабінетів. Чернетки і проекти документів, листів-відповідей громадянам писалися вручну на чистому звороті використаних документів і здавалися до машбюра дівчатам на друкування... Скільки мали ми кумедних випадків, коли друкарка неправильно читала й друкувала вручну написаний тобою текст! Пам'ятаю, як мій документ з постійно повторюваною фразою "відшкодування завданої шкоДи" друкарка видрукувала як "відшкодування завданої шкоЛи", ги-ги. Ну, потім виправляла, звісно.

Україна вже проголосила незалежність 24 серпня 1991 року, відбувся всеукраїнський референдум 1 грудня 1991 року на підтвердження Акта проголошення незалежности. Були ухвалені Верховною Радою закони про Збройні сили, Службу національної безпеки (так-так! така була назва СНБУ служби! комуністи-інтернаціоналісти наполягли, а рухівці-демократи не драконили їх "націоналізмом", і закон був переголосований на назву СБУ).

Одного дня призначений працівник міськради-виконкому обійшов усіх працівників і сказав назавтра усім військовозобов'язаним мати паспорти і військові квитки для прийняття української присяги. В державі розпочалася масова кампанія прийняття присяги Україні у зв'язку з новим законом про збройні сили. Усі військовозобов'язані, навіть якщо колись присягалися Совітському Союзу, мусили присягнути Україні. Бо Союзу вже ж не було. Спочатку присягала влада, потім усі нижчі ланки, аж до директорів фабрик і заводів. У Дніпродзержинську першими присягнули Україні військовики військкоматів та працівники міської влади, до якої належав і я.

Назавтра, 21 лютого 1992 року керівництво виконкому й ради, міський владний апарат був скликаний до малої зали виконкому. Перед тим нам сказали, що хто не встигне прийняти присягу, хворий там чи у відрядженні, відпустці, мусить потім сам іти до військкомату і там приймати нову присягу. Присягу слід приймати в залі перед майором, працівником районного військкомату, який викликає за прізвищем. Слід чітким військовим кроком підійти до нього, виструнчитися, назватися, сказати, що за його наказом ти прибув для прийняття присяги, взяти в нього аркуш з текстом присяги, урочисто прочитати текст, розвернувшися обличчям до "військових товаришів", віддати аркуш, розписатися в журналі, сісти на місце. Військові квитки нам повернуть через кілька днів з печаткою про прийняття присяги.

Ми зайшли до зали й сіли. Зала була невеличка, десь на 30 місць, так її й називали - мала зала. "Новобранців" теж було небагато, осіб 12-15. Пам'ятаю міського голову (тоді називався голова міської ради, обирався не мешканцями міста, а на сесії міськради з числа депутатів) Гаманюка Леоніда Юхимовича, пам'ятаю заступника голови міськради депутата В'ячеслава Коваля, пам'ятаю детутата міської ради Володимира Говорунова, який теж був працівником міськвиконкому, очолював Комітет Народного Контролю (ги, були такі КНК по всій країні), пам'ятаю Анатолія Якименка, мого однофамільця, не родича, депутата Дніпропетровської обласної ради, працівника оргвідділу міськвиконкому, зорово пам'ятаю працівників апарату виконкому, імена яких забув. Усі чоловіки. Здається, військовозобов'язаних жінок не було.

Кожен на виклик майора військовим кроком рушав до нього, доповідав (російською) "Товарищь майор! Такой-то для принятия украинской присяги прибыл!", і далі здійснював процедуру, як нас інструктували. Слід сказати, що я був неприємно вражений слабкою урочистістю події... Не пам'ятаю чи стояв тоді у залі синьо-жовтий прапор, мабуть-таки стояв, але усі виконкомівці, особливо наш керівник Гаманюк Л.Ю. якось так мляво, затихо і буденно здійснювали всю цю за ідеєю урочисту процедуру... Коротше, мені не сподобалося. "Я присягатиму не так!", - твердо вирішив я.

Ось було названо моє прізвище. Я підвівся з місця і військовим кроком, намагаючись його чітко карбувати, рушив до військкоматівця, що підвівся з-за столу президії. У президії він був сам, на столі папери. Я клацнув підборами і виструнчився: "Пане майоре! Андрій Якименко для прийняття присяги українському народові за вашим наказом прибув!", - чітко й голосно викарбував я. З-заду я почув легке пожвавлення у залі. Я розумів, що українська мова і звертання "пане майоре" розворушили сонну процедуру.

Майор усміхнувся, дав мені аркуша. Я його взяв, розвернувся до зали і, карбуючи кожне слово, урочисто прочитав:

"Я, Якименко Андрій Григорович, вступаю на військову службу і урочисто клянусь народу України завжди бути вірним і відданим йому, сумлінно і чесно виконувати військовий обов'язок, накази командирів, неухильно дотримуватись Конституції і законів України, зберігати державну і військову таємницю. Я клянусь захищати українську державу, непохитно стояти на сторожі її свободи і незалежності.
Я присягаю ніколи не зрадити народу України.".

Текст цієї Присяги був затверджений постановою Верховної Ради України ще за спікера Івана Плюща 6 грудня 1991 року. Текст досі не мінявся. Цю постанову було ухвалено разом із Законом про збройні сили України, тому 6 грудня ми щороку відзначаємо День ЗСУ. Незалежно чи хто служив, не служив, усі приймали Присягу саме за таким текстом.

Щоправда, я трохи схитрував. Як тоді, так і досі мені ріже слух оце "народ України", ну, ніби "насєлєніє". Тому під час проголошення присяги я це словосполучення в усіх місцях замінив на "український народ". Здається, такі тонкощі ніхто не помітив.

Але мою Присягу не закінчено! Я бачив, як притишена зала зацікавлено слухала як я приймав присягу. У залі лунали мої чіткі слова державної клятви... Коли я закінчив читання, я сказав до зали:
- Я хочу сьогодні прийняти також присягу українських націоналістів!

Я витягнув з нагрудної кишені заздалегідь приготовленого папірця і глянув у залу. Від несподіванки запала тиша, "що там ще вигадав Якименко?" - читалось на обличчях.

- Декалог українського націоналіста! - урочисто виголосив я, і продовжив:

"Я, Дух одвічної стихії, що зберіг Тебе від татарської потопи і поставив на грані двох світів творити нове життя!
Здобудеш Українську Державу, або згинеш у боротьбі за Неї.
Не дозволиш нікому плямити слави, ні чести Твоєї Нації.
Пам'ятай про великі дні наших Визвольних змагань.
Будь гордий з того, що Ти є спадкоємцем боротьби за славу Володимирового Тризуба.
Пімсти смерть Великих Лицарів.
Про справу не говори з тим, з ким можна, а з тим, з ким треба.
Не завагаєшся виконати найнебезпечнішого чину, якщо цього вимагатиме добро справи.
Ненавистю і безоглядною боротьбою прийматимеш ворогів Твоєї Нації.
Ні просьби, ні грозьби, ні тортури, ані смерть не приневолять Тебе виявити тайни.
Змагатимеш до поширення сили, слави, багатства і простору Української Держави."!

Наприкінці я додав своїх слів, дивлячись у залу:
- Я присягаюся ніколи не зрадити Декалогові та цій Присязі!

Декалог був укладений у 1929 році Степаном Ленкавським та того ж року затверджений на 16-му Великому Зборі Українських Націоналістів (ВЗУН).

Коли я закінчив Свою присягу, зала ще перебувала ошелешена, потім усі заусміхалися. Але гармидеру не було. Усі давно знали цього "ну, ду-у-уже вже українця, ну, просто-таки націоналіста Якименка"...

Я розвернувся до майора, який продовжував стояти за столом президії, віддав йому аркуш із текстом державної присяги, розписався у журналі і карбованим кроком рушив на своє місце.

За кілька днів я отримав свого військового квитка із записом:
"Военную присягу (украинскую) принял 21.02.1992 г.
Заводский райвоенком полковник Ершов", підпис, штамп.

...Ще деякий час по моїй Присязі свідки її, зустрівши мене, усміхалися у кути губ і мугикали щось на зразок "гм... ну-ну, Якименко..."...

На світлинах:
1. Мій військовий квиток. Військову присягу прийняв!
2. Це будівля Кам'янського виконкому (тоді ще Дніпродзержинського виконкому), площа Дзержинського, 2 (тепер площа Калнишевського, 2). Тут на 2-му поверсі, у малій залі, 21 лютого 1992 року я прийняв Присягу - військову (державну) та національну.
Світлина січня 2017 року, знімкував Андрій Якименко.

Слава Україні! Героям слава!
Слава Нації! Смерть ворогам!

21 лютого 2017 року