Перекласти (Translate)

12 листопада 2019

МИ ВАМ ЗГОДУЄМО ЧОРНО́ЗЕМ УКРАЇНСЬКИЙ!

МИ ВАМ ЗГОДУЄМО ЧОРНО́ЗЕМ УКРАЇНСЬКИЙ!

Зелепархаті шмарклі поклали око на українську землю. Парламентський зелений принтер невтомно надрукує нам закон, який готується, про продаж сільськогосподарської землі.

Ну, уявіть, коли підлогу в вашій хаті продадуть. Законно продадуть! Нехай у хаті - усе ваше. Крім підлоги. І потім Швондєр з гу́ртом комітету прийдуть брати плату за підлогу. Або вселять Шарікова. На підлогу. Поки на підлогу... Це я вам коротко все пояснив.

Європейська солідарність Порошенка вимагає референдум по землі. Побачимо, що далі буде.

Єдине маю відчуття: пархата влада - то недовго. Градус у суспільстві вже не гріє, вже вода кипить. І ось-ось зірве кришку у котла...

Отоді ми вам згодуємо чорно́зем український! Нажеретесь, падлюки, досхочу!

12.11.2019
©Андрій Якименко

Додаток:
Ось що я писав про землю 2 роки тому. Facebook, Андрій Якименко, 23.04.2017:

«Земля, яврєі, анекдот

19 квітня 2017 року відбулися збори партій Юлі Тимошенко "Батьківщина", Олега Тягнибока "Свобода" й деяких інших щодо організації референдуму про заборону продажу землі. Центральна виборча комісія була попереджена про збори заздалегідь. На законодавчому дозволі продавати сільськогосподарські угіддя наполягає МВФ.

Ідея продажу землі тупа і шкідлива, тому не має великої підтримки у народу. Не треба великого розуму, щоби передбачити, як багатії - іноземні й доморощені - з товстезними гаманцями скуплять землі, а селяни стануть кріпосними батраками.

Хто забув історію паїв? Селяни паї здали в оренду на десятки років, але отримують копійки (а хтось же і продав свій земельний пай!). І нічого вже не вдієш, бо договір давно підписано!

Чи багато ви знаєте зі свого оточення фахівців в економічній науці? Більшість народу - не економісти, щоби знати кон'юнктуру ринку, індекси зростання-падіння цін і тому подібне. Більшість людей України (та й планети у цілому) не вміють передбачати далеко наперед глибинні наслідки своїх стратегічно-важливих "економічних дій". Цією стратегією "Не зашкодь народові!" мусить опікуватися Держава!

Я ще пам'ятаю 1990-ті, коли дехто з моїх недалеких та обмежених знайомих, витягаючи з кишені 10 штук по 100 доларів, хизувався: свою квартиру, що є "зайва" (мамину-татову, подружнину, або спадок від бабусі-дідуся) продали за 1000 доларів... Так, тоді Україна лише починала наводнюватися американською валютою і ринок ще не знав ціни на нерухомість, а доля́ри із кишені - то була ще дивина! А тепер та 2-кімнатка коштує у Січеславі (м. Дніпро) щонайменше 30 тисяч доларів, і це не в центрі, а на околиці!

Чи давно люди продавали свої майнові сертифікати на всенародні заводи-фабрики за ціною ковбаси-буханки-хліба-випивку-на-раз? Особисто бачив на Центральному ринку "Озерка" у тодішньому - на початку-середину 1990-х - Дніпропетровську, як  стояла черга до віконечка, де скупалися сертифікати. Навіщо продавали? Скрутний був час, я згоден. Але більшість мали ці сертифікати за незрозумілі папірці! І якщо за нього дадуть гроші (пересічний громадянин не знав і не здогадувався, що у десятки тисяч разів менші за справжню ціну!), то чому б не позбутися цього "зайвого і непотрібного" папірця?

Тому нам слід бути категорично проти вільного ринку землі в Україні!

Земля належить усьому народові і її можна здавати тільки в оренду! Інакше десь за 50 років ми озирнемося і побачимо, як
"на Січі мудрий німець
Картопельку садить,
А ви її купуєте"
(Тарас Шевченко, "І мертвим, і живим, і ненародженим...", 14 декабря 1845, Вьюнища), -
і ступити на своє в Україні більш ніде не можна буде!...

Ось чому "Батьківщина" і "Свобода" готують референдум. І ми повинні підтримати цю дію!

На цих зборах з референдуму розказали анекдот. Простий, короткий анекдот. "Якби спорт давав здоров'я, то на кожному би турніку висіло б по п'ять євреїв" (https://youtu.be/k9f61qHw7TM). Смішно? Смішно! Всі сміялися у залі. І Тимошенко з Тягнибоком - теж! Подібних анекдотів, але "про хохлів", Зеленський зі своїм 95-м Кварталом набалакав на багатотомник!

Але ж який почався сморід за "антисемітизм"! "Бєдных яврєів абіжають!"... Схаменіться, ідіоти!! Скоро через цих жидів ми почнемо вбивати одне одного! Давно вас посилали у ГУЛАГи на лісоповал за нешкідливий анекдот про Сталіна?!

Ну, і знов скажу за землю:
"Учітеся, брати мої, 
Думайте, читайте, 
І чужому научайтесь, 
І свого не цурайтесь!"
(Тарас Шевченко, "І мертвим, і живим, і ненародженим...", 14 декабря 1845, Вьюнища).

Навчаймося на помилках арабів Палестини! Чому нині війна на Близькому Сході? Так, ООН дозволила створити Ізраїль у 1947 році на палестинських землях. Але ж ніхто не зобов'язував арабів продавати свою країну клаптиками і ділянками землі! Араби здуру почали таку "торгівлю"... І жиди за ті ж американські до́лари скупили у дурних і бідних палестинців їхні землі, а тепер їх виганяють геть! За кілька десятків років палестинці втратили свою вітчизну!..

Ну, от нехай тоді мій телепень-знайомий спробує "відбити" у судах ще 29 тисяч доларів за давно продану ним, бовдуром, свою квартиру! Подібне палестинцям мовлять і жиди!

Не сумніваюся, що ця диверсія із продажу землі під соусом "хто проти - той антисеміт!" - це антиукраїнська дія, що призведе до бійні в Україні у майбутньому!!

Не хочу, щоб мої онуки воювали знов за Україну через те, що хохло-ду́рні - їх діди - були ошукані шахрайським кодлом!!!

23 квітня 2017 року»

23.04.2017
©Андрій Якименко