Перекласти (Translate)

11 лютого 2018

ЧОМУ БАНДЕРА?

ЧОМУ БАНДЕРА?

Цікавий допис написав мій Фейсбук-друг Дмітрій Суворов. Чому Бандера герой в українців, запитує Суворов. І відповідає: тому, що Бандеру українцям зробили героєм вороги України - як зовнішні, так і внутрішні, загальним словом, - українофоби.

Хибне твердження, до речі. Відгонить москальщиною. Що українці, мовляв, нічого свого не мають, все їм москалі, поляки і т.д. надали. Ага, на блюдечку з голубою облямівочкою. Не розуміє цей Суворов, що ніякий Мельник, Виговський чи Мазепа нині не можуть бути прапором боротьби. Такий нині час, така епоха.

Ми не відкидаємо заслуг перед Україною перелічених Суворовим державних і політичних діячів. Що, до речі, вказує на українську народну природність наших Героїв, а не "подарунок" ззовні. Ми, навпаки, шануємо вклад у становлення української державности всіх причетних до національної боротьби політичних діячів.

Але нині саме Бандера є бандерою для України! (з іспанської бандера це прапор, стяг).

Тому мій Фейсбук-друг Дмітрій Суворов помиляється, що Бандеру нам "дали" іззовні.

Втім, стаття Суворова цікава, особливо із газетним додатком. Тому я передруковую його статтю.

Додаток:
Дмитрий Суворов, 10.02.2018, Фейсбук:
"Почему ваш герой именно Степан Бандера? Вы не могли найти другую историческую личность? - такие вопросы от ватников звучат часто.
Признаюсь, в какой-то степени я нахожу эти вопросы логичными. Андрей Афанасьевич Мельник мне кажется более масштабной фигурой. Иван Мазепа тоже заслуживает факельных шествий или фейерверков в свой день рождения.  Побеждавшие Московию гетьманы Сагайдачный и Выговский очень хороши. История УНР слишком заплевана, а между тем у современной, воюющей Украины, к сожалению, нет ни одного полководца равного генералу УНР Безручко, разгромившего армию Буденного (куратором которой, кстати, был лично Сталин).
У нас много героев, много достойных личностей. А именно Бандеру сделали культовым, как не парадоксально, украинофобы. Сначала была антибандеровская истерика СССР, сейчас - России и Польши. Наши соседи упорно не хотят понять пружинистый характер украинцев. Чем больше на нас давить, тем сильнее и принципиальнее будет ответная реакция.
На самом деле, все просто. У нас, украинцев, много героев. Почему культовый - Степан Бандера? Потому что именно его враги Украины боятся больше всех".

10 лютого 2018 року

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прокоментувати допис: