Перекласти (Translate)

13 червня 2015

НАЗДОГНАТИ АМЕРИКУ ТЕЛЕГАМИ!

НАЗДОГНАТИ АМЕРИКУ ТЕЛЕГАМИ!

Наздогнати, а потім навіть перегнати Америку обіцявся радянський керівник Хрущов. Ну, пропагандивний хавчик совлохторату треба ж було постачати!

За новітньої епохи перегнати Америку, якщо не на Землі, то хоча б на Місяці обіцяє нинішня російська влада. До 2020 року очікуємо на Місяці російські колонії. Раніше, уточнимо, ніж це зробить Америка. Еге, але пізніше, ніж кримський міст на Тамань. Ги. Ну, пропагандивний хавчик рослохторату треба ж постачати!

І не допре ні Путіну, ні Росії з лохторатом, що Америки їм не наздогнати вже ніколи! Бо Америка вже поза Сонячною системою давно!

13 червня 1983 року Американський космічний зонд Піонер-10 перетнув орбіту Нептуна і став першим витвором людини, що покинув межі Сонячної системи.

32 роки тому! Америка! За межами! Нашої! Солярної системи!

Агов, росіяни! Телеги запряжонні*?!

* З радянського кінофільму-комедії "Свадьба в Малиновке", 1967 рік, режисер Андрій Тутишкін.

На світлині (деякі дані взято з Вікіпедії):

Піонер-10 (англ. Pioneer 10, Pioneer F) - безпілотний космічний апарат NASA, США.
Це був перший апарат, що розігнався до третьої космічної швидкости, пролетів повз Юпітер і сфотографував його.
Третя космічна швидкість (16,7 км/с) - це мінімально необхідна швидкість тіла, що дозволяє перебороти тяжіння Сонця і в результаті вийти з Сонячної системи у міжзоряний простір.
Маса апарата 260 кг, у тім числі 30 кг наукових приладів, висота 2,9 м, найбільший поперечний діаметр (відбивач антени) 2,75 м. Запущений 2 березня 1972 року ракетою-носієм Атлас-Центавр з мису Канаверал, США.
Першим перетнув пояс астероїдів (1972—1973). Досліджував та фотографував Юпітер упродовж 1973 року, найближче наближення до Юпітера відбулось 4 грудня 1973 року - 132 252 км (ще поза межами кілець Юпітера, але приблизно дорівнює орбіті внутрішніх сателітів Юпітера).
Під час місії Піонер-10 досліджував пояс астероїдів, систему Юпітера, сонячний вітер, космічні промені, а потім окраїни Сонячної системи та геліосферу.
Зв'язок із ним було втрачено 23 січня 2003 року через обмеження потужности радіопередавача на відстані 80 а. о. від Землі.
Одна астрономічна одиниця (а.о.) = відстань від Землі до Сонця = 149 597 871 км. ~ 150 млн. км.
Тобто, коли космічний апарат Піонер-10 був на відстані від Землі як 80 відстаней Земля-Сонце, тобто ~ 12 мільярдів км, потужностей радіопередавача апарату забракло для зв'язку з Землею.
Космічний апарат Америки Піонер-10 і досі летить далі у безмежний Всесвіт!..

13 червня 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прокоментувати допис: