Перекласти (Translate)

09 жовтня 2017

БІРЮЧИЙ ОСТРІВ. ОЛЕНІ

БІРЮЧИЙ ОСТРІВ. ОЛЕНІ

Острів Бірючий - це частина Азово-Сиваського національного природного парку. Полювання, риболовля, розведення вогнищ, збирання трав тощо - заборонено. До речі, пересування островом машиною чи пішки здійснюється тільки з дозволу адміністрації парку та єгерів, яких по-сучасному називають інспекторами.

Тому на острові багато дикої, порівняно неляканої фауни. Оленів і косуль ми бачили з дружиною неодноразово. Найближча відстань, до якої підпускали олені - це метрів 15-20. Але то було минулого нашого відпочинку. Той раз ми їхали ґрунтівкою і зупинилися біля маленького стада з 4-5 особин. Олені нашорошили у наш бік вуха і завмерли. Так ми й дивилися одне на одного - олені на нас, а ми на них з машини - хвилин зо дві. А потім олені красиво пострибали геть.

Цього року такої близької зустрічі не мали, тільки з відстані 50 і більше метрів. Ось вони, олені. Бачите - в траві і біля скирд? Довелося збільшити світлину. Зі смартфону, як знімати, дуже дрібно все виходить. Також на землі, на прибережному піску ми часто бачили відбитки оленячих ратиць.

На світлинах:
Оленячі сліди, дикі олені й косулі. Острів Бірючий, Азовське море, Україна.
Знімкував у 20-х числах серпня 2017 року Андрій Якименко.

09 жовтня 2017 року