Перекласти (Translate)

02 жовтня 2017

ЇХ НАВІТЬ У В'ЄТНАМІ "НЕ БУЛО"...

ЇХ НАВІТЬ У В'ЄТНАМІ ''НЕ БУЛО''...

З Вікіпедії:

"В'єтнамська війна (1959-1975) - війна між комуністичним Північним В'єтнамом (підтримуваним Радянським Союзом і Китаєм) і Південним В'єтнамом (підтримуваним США, Австралією, Новою Зеландією, Південною Кореєю тощо).

Війна почалася як неоголошена терористична та диверсійна "партизанська" війна з боку комуністичного режиму Північного В'єтнаму у Південному В'єтнамі засланими з Півночі диверсійними загонами. Надалі до неї офіційно на державному рівні приєдналися Північний В'єтнам, США та інші країни.

Таким чином, з боку Північного В'єтнаму, Китаю та СРСР це була агресивна загарбницька війна за поширення комунізму, за ліквідацію демократичного ладу, загального добробуту і суспільства людських прав та поширення диктатури на теренах всього В'єтнаму і взагалі Індокитаю та Південно-Східної Азії.

З боку Південного В'єтнаму це була оборонна війна за збереження незалежности і правової держави.

З розвитком подій В'єтнамська війна поширилася на сусідні країни як громадянська війна в Лаосі і Камбоджі, що йшли паралельно та всіляко роздмухувалися Китаєм і Радянським Союзом у рамках доктрини "тріумфального поступу світового комунізму".

Цю війну також називають Другою індокитайською війною, маючи на увазі Першу індокитайську війну (1946-1954) за участю Франції".

Від Андрія Якименка:
Кидаючи історичний погляд на світові події, у тім числі події після 2 Світової війни, розуміємо, що Росія (тодішній СССР) скрізь просувала в світі свій Русскій міръ, тільки за Совка він називався Комунізмомъ. І, взагалі-то, мають цілковиту рацію кремлівські ідеологи: Майдан і Революцію нам "зробили" США, а теперішня українсько-російська війна на Східному Донбасі є війною між Америкою і Росією за Україну. І якщо ми переможемо Росію в цій війні, то станемо "Південною Кореєю" - союзницею США. Якщо ми в цій війні програємо, як у 1920-х роках, то нас чекають репресії, ГУЛАГи, нові Голодомори і "Північна Корея-Україна", як "суб'єкт Російської Федерації".

Втім, ми не маємо ні краплі сумніву - ми переможемо Росію в цій війні!

02 жовтня 2017 року