Перекласти (Translate)

16 грудня 2017

ФАШИСТ ПРО УКРАЇНУ або Я - ФАШИСТ!

ФАШИСТ ПРО УКРАЇНУ або Я - ФАШИСТ!

* допис 16 грудня 2014 року, Андрій Якименко, Фейсбук ї

У 1919 році Беніто Муссоліні ще був журналістом. Фашистом офіційно він став згодом, як очолив італійську партію фашистів. Але Муссоліні завжди був фашистом. Це як би сказати, що Степан Бандера завжди був бандерівцем. Адже це буде правдою для них обох - для Муссоліні-фашиста і Бандери-бандерівця!

Майже сто років тому, 6 вересня 1919 року, у час, коли Україна знемагала у війні з Росією, фашистський журналіст Беніто Муссоліні у щоденнику  "Народ Італії"  (Il Popolo d'Italia) писав:

"Не було народу, який бився б із більшою вірою за свою волю. Не було народу, щоб у таких жахливих умовах так боровся за своє право життя, за свою незалежність. Загрожений ненаситністю інших, збаламучений панрусизмом, без зброї, без засобів, самітний, під недовірливими поглядами всієї Европи український нарід визволяє свої землі від большевицької зарази і відбирає свою столицю. Вільні народи зворушені могутністю цих боїв, хоч їхні уряди вдають, мов не бачать змагань цього народу. Українці не лиш боронять себе, а й цілу Европу".

Якщо все це про українську війну з Росією писав фашист, тоді і я - фашист!

Беніто Муссоліні про війну з Росією
Новини Івано-Франківськ
http://styknews.info/node/24602

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прокоментувати допис: