Перекласти (Translate)

02 жовтня 2018

ВІДПОВІДЬ ЮРИСТА-ПОЛІТИКА ЮРИСТОВІ-СХОЛАСТИКОВІ

ВІДПОВІДЬ ЮРИСТА-ПОЛІТИКА ЮРИСТОВІ-СХОЛАСТИКОВІ

Фейсбук, 14.09.2018:

Іван Макар:
- Ви хоч читаєте те, що пишете?!!!Оголошенням війни і розрив дипломатичних стосунків є всього-на-всього констатацією факту агресії. І більше нічого. Якщо б Росія мала намір і можливості продовжувати наступ, вона б це робила. Очевидно, такого немає.
Я готовий до війни. Форма в прасувана, борці начищені. Я знаю, що таке війна, бо був на першій лінії у Щасті в складі «Айдару» з літа 14 по літо 15 року.
Після оголошення війни нічого не зміниться на лінії зіткнення, лише відповідальність за нанесені війною збитки нестиме не Україна згідно ст.19 ЗУ «Про боротьбу з тероризмом», а Росія згідно з міжнародним правом.
І останнє. Ви хоча б історію прочитали, міжнародне право переглянули, щоб так категорично віщати та ще й шельмувати опонента на його сторінці. Я понад 40 років займаюся політикою, був нардепом, юрист, 7 років читав у вузі предмет державне право зарубіжних країн і то не так категорично щось стверджую як Ви, а лише задаю запитання. Можливо, знайдуться прибічники Президента, які зможуть розвіяти мої сумніви та сумніви інших у його недобросовісності. Натомість, відверте хамство, яке я видаляти не буду, щоб всі бачили який у нас Президент і його прибічники.

Андрій Якименко:
- Може, ви, як юрист, і правильно кажете, що юридично правильніше було б оголосити війну Росії. Але нам потрібна не юридична схоластика, а діло, нам треба їхати, а не шашечки. От у цьому слові "юридично" сховано усю неправильну вашу суть! На біса нам юридична правильність, коли нам потрібна політична і фактична правильність?! От з точки зору політики і вже, на 2018 рік, фактично досягнутих результатів, Україна правильно вчинила, що не оголосила у 2014 році війну Росії! Тому юридичною мовою Росія - агресор, хоча юридичною мовою війни у міжнародно-дипломатичному сенсі нема, війна йде фактично. Якщо ви юрист із міжнародного права, то спробуйте з трьох раз здогадатися про відмінність правової ситуації при оголошенні і при неоголошенні війни агресорові (нагадаю, що Росію агресором уже визнано на міжнародному рівні резолюціями Європарламенту і Генасамблеї ООН). Кожному овочу свій час. Ще оголосимо війну Росії, не переймайтеся ви так! Як у свій час просто не продовжили договору про дружбу. Вам, як бачу, навіть тризуб на Кремлі завжди висітиме криво... (©Порошенко). :)

Андрій Якименко:
- Ви хоч би, як юрист-міжнародник, не брехали б людям, що факт агресії констатується оголошенням війни! Факт агресії Росії проти України уже визнано документально-юридично (резолюції тощо) усім світом (ЄС, ООН, США і т.д.) на міжнародному рівні і без дипломатичного оголошення Україною війни Росії!!

Іван Макар:
- То неправда! На Мінських переговорах, що є основною міжнародною площадкою для врегул.вання конфлікту на Донбасі, Росія виступає в такій же якості, як і Франція та Німеччина, а не в якості країни-агресора.

Андрій Якименко:
- Та чхати що там на Мінську робиться (для цієї бесіди)! На міжнародному рівні УЖЕ визнано Росію агресором через самі факти агресії і якісь там мінські перемовини ні юридично, ні фактично не мають ніякого впливу чи ваги до міжнародного визнання агресії!! Тому, що Мінськ - НЕ для визнання агресії Росії, А для врегулювання цієї агресії, для зменшення людських жертв, для політичного, а не воєнного вирішення проблеми!!!

02.10.2018






Немає коментарів:

Дописати коментар

Прокоментувати допис: