Перекласти (Translate)

09 листопада 2019

ДО ДНЯ МОВИ

ДО ДНЯ МОВИ

День української писемности і мови: 09 листопада щороку з 1997 року.
(Український календар)

Коли я кажу, що люди світу мають розмовляти Мовою, то маю на увазі мову українську. Інших мов у світі не існує. Тобто, згодом їх не буде. Буде тільки українська мова!

Так, це мрія націонал-імперіяліста, коли хочете. Чому ми - тобто, зелебобіки, це ви! - обрали Шмарклю президентом? Тому, що вам, зелебобіки, ця Мова - до одного місця. А коли весь світ стане Україною - тоді тільки й буде українська мова в світі! Не жартую. Нині в світі панує англійська. А якби перемогли німці в Другій світовій, то принаймні вся Європа шпрехала би по-німецькому.

Висновок робимо який? Що мова - має значення. Інакше б зелебобіків не існувало б. А так нас, українців, розділила мова. Так само як у пізньому Середньовіччі два погляди на християнство (католицизм і лютеранство) розділили Німеччину аж до громадянської війни.

Все ж Мова українська переможе! Бо коли цього не буде, то тоді не буде України як держави. А ви ж хочете щоб існувала Україна як держава, а не географічна територія на кшталт Месопотамії? І я хочу мати Україну як світову потугу, за прикладом нинішніх США! Згадайте як малі й слабкі новоутворені Сполучені Колонії перемогли імперію Британську! От тому ми й переможемо Росію! Маємо лише початок. "Життя триває. Точиться війна"(© Анатолій Лупиніс).

09.11.2019
©Андрій Якименко

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прокоментувати допис: