Перекласти (Translate)

12 вересня 2015

ПОЛІТИЧНЕ ЗБОЧЕННЯ: НАРЦИСИЗМ ФІЛАТОВА

ПОЛІТИЧНЕ ЗБОЧЕННЯ: НАРЦИСИЗМ ФІЛАТОВА*

* Допис 12 вересня 2014 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Нарцисизм, як твердить тлумачний словник, є самозакоханість, самозамилування**.
Але, коли читаю допис (щойно) на Фейсбуці Бориса Філатова, заступника голови Дніпропетровської ПриватОДА ім. Коломойського, мені на думку спадає трішки інше визначення цього регіонального недержавного (ну, не державного ж, обласного!) діяча.
І не тому, що Філатов самозакохано милується своїми кількатисячними, проти 150 штук у керівників партій, уподобаннями (лайками) до своїх публікацій.
І не тому, що сам же Філатов вимкнув можливість коментувати свої дописи (крім друзям), а отже спотворює статистику цих "кількатисячних" уподобань (увімкни коментарі - матимеш реальну думку від мільйонного оточення, Філатов!).
І не тому, що перший же коментар до Філатового допису був: Так і до манії величі недовго!
Трішки інше визначення Філатова зумовлене його ж дописом.
Ну, хіба не здивує нормального читача фраза зі "статистичного самоаналізу" про керівників партій політичної "та іншої" орієнтації?
Досі мені здавалося, що навіть наші вороги - комуністи, сепаратисти та інша мерзота - мають, хоча й ворожу Україні, але політичну "орієнтацію".
Начитавшись самозакоханого Філатова, саме від нього узнаєш, що орієнтація може бути політичною та "іншою".
Дивно, що сам Філатов не розкрив своєї ж "іншої орієнтації", яка - не має сумніву! - існує.
І доказом її - іншої орієнтації самозакоханого Філатова-нарциса - є той же тлумачний словник, згідно з яким нарцисизм є формою статевого збочення, за якого сексуальне задоволення досягається спогляданням власного оголеного тіла!**

** Нарцисизм, нарцизм - Самозакоханість, самозамилування. Форма статевого збочення, за якого сексуальне задоволення досягається спогляданням власного оголеного тіла.
(Великий тлумачний словник сучасної української мови, видавництво "Перун", Київ-Ірпінь, 2007 рік, с. 734).

12 вересня 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прокоментувати допис: