Перекласти (Translate)

29 квітня 2017

ДОВЕЛОСЯ ПІДСТІБНУТИ СБУ

ДОВЕЛОСЯ ПІДСТІБНУТИ СБУ

Як відомо, згідно із Законом про декомунізацію в Україні було змінено назви міст, селищ, площ і вулиць на історично-українські.

Уже скоро 2 роки як це було зроблено і в Січеславі (тимчасова назва міста - м. Дніпро). На деяких будинках, бачу, почали таблички міняти. На жаль, не на всіх, навіть у центрі міста. Два роки як центральний проспект називається Яворницького, а наш "спасітєль Днєпра-і-Отєчєства", ґаспадін Борька-стакан-Філатовъ, який обіцяє нам Міст ім. Бандери, якщо його оберуть удруге головою (ню-ню, Борю, можеш дурно вірити, що оберешся вдруге, але ж навіщо нам за міст Бандери локшину на вуха вішати?!), так от, наш міський голова Філатов навіть у центрі міста досі не змінив табличок! Так і читають мешканці і гості міста на центральному проспекті - "просп. Карла Маркса"!..

Що, Борю, 500 лимонів гривнями дружку-секретарю Мішалову у бюджеті міста є, а на важливу ІДЕОЛОГІЧНУ річ - поміняти таблички на будинках - всі гроші витрачено на "єврєйского мальчіка"?

Але річ у дописі не про те. Про Філатова іншим разом. Допис про СБУ. Про те, як Служба Безпеки України теж, як і Філатов, тупить в ІДЕОЛОГІЧНОМУ питанні.

Регіональне (обласне) управління СБУ десятками років розташовувалося на вулиці Чкалова. Тепер уже ні. Мені надзвичайно подобається нова назва - вулиця Святослава Хороброго. Це ж той Святослав, який понад 1000 років тому знищив східну орду - Хозарський каганат! Якраз для СБУ - чудова назва.

Так от, табличку на будівлі обласного СБУ змінили, а на сайті СБУ - ні. Я написав до облСБУ, я написав до СБУ, що на сайті спецслужби вулицю чомусь указано Чкалова. Минають усі строки. Ні відповіді, ні змін. Тоді я скаржуся до президента Порошенка. Мовляв, змінити назву вулиці на сайті - дві хвилини справа для програміста! Це подіяло. За деякий час отримую відповідь спецслужби: на сайті теж не Чкалов, а Святослав.

Ну, й добре. Мої національні почуття вдоволено.

Але навіщо у важливій державній ІДЕОЛОГІЧНІЙ справі пересічний громадянин повинен підстібувати державний орган? Хіба це не є питанням держави?

На світлинах:
Ілюстрації до допису: знімок з сайту СБУ, моя скарга Порошенку, позитивна відповідь.

29 квітня 2017 року


Немає коментарів:

Дописати коментар

Прокоментувати допис: