Перекласти (Translate)

30 вересня 2017

СПІР З ІСТОРИКОМ РИЖКОВИМ

СПІР З ІСТОРИКОМ РИЖКОВИМ

Вадима Рижкова із Січеслава (нині тимчасова назва міста - Дніпро) знаю вже майже чверть століття, з 1993 року. Він закінчив історичний факультет (здається, ДГУ - Дніпропетровського Государствєнного Університету), але все життя заробляє собі на прожиток журналістикою.

Рижкова я завжди запрошував у середині 1990-х років на свої партійні прес-конференції ДСУ (Державна Самостійність України). Друкованого органу партія не мала, доводилося запрошувати навіть ватяних, як нині би сказали, журналістів, у тім числі Вадима Рижкова. Журналістські звіти про наші партійні заходи Січеславської обласної парторганізації ДСУ (до речі, так ми й зареєстрували обласну парторганізацію ще тоді - Січеславська!), отож, журналістські публікації у пресі Рижков завжди "приправляв" своїми совково-імперськими псевдо-історичними вумностями, підкреслюючи, що він, мовляв, історик.

Ось, мені Фейсбук нагадав наш спір 2013 року. Рижков у своєму совковому репертуарі. Історія для нього, і це російсько-імперський та російсько-совіцький науково-академічний спосіб історизму, це історія  ц а р с ь к и х   д и н а с т і й,  а не народів. Звідси витікають усі подальші як історичні, так і політичні хиби совково-імперського історико-журналіста Рижкова. За цією ж методологією виправдовувалося російське панування у Фінляндії (тепер уже ні), Бессарабії, на Кавказі тощо.

З таким же успіхом, завоювавши, наприклад, США, а згодом силоміць одружившися з Меланією Трамп (дружиною нинішнього американського президента Дональда Трампа), Путін, президент нинішньої Росії, цілком "історично-справедливо" виводив би історичний зв'язок "двох братніх народів" - російського та американського. І цим одруженням наступні покоління істориків рижкових виправдували б російське панування в США, ги.

Цікаво, що Вадим Рижков, глузуючи, називає Трипільську державу Українською імперією, так, мовляв, вам, хохлам-нацикам усяким, "буде гучніше". Але сам же того не тямить, що москво-імперська історіографія за такою ж "рижковою методою" присвоїла Московії назву Росія і тому претендує на історичну спадщину Землі руської, тобто України, яка (Україна) насправді історично, політично, народно-генетично розвинулася з тієї давньоруської (давньоукраїнської) держави - Землі руської, а ще раніше - з Трипілля!

Тобто, Вадим Рижков, як і вся російська імперська, а згодом совіцька історична наука, в оцінці історичних подій ту ж саму методологію щодо Московщини (назвемо так) застосовує, а щодо інших народів - заперечує! Втім, навіть ця вся історична методологія москалів, яка будується виключно за царсько-президентським династійним принципом, є і історично, і фактично хибним науковим методом дослідження Історії народів і держав!

Ось, подаю мій спір з "істориком" Рижковим, 2013 рік.

Коментарі до допису Андрія Якименка, 27-31 травня 2013 року, Фейсбук:

"Vadim Ryzhkov:
- Никакого Московского царства юридически никогда не было. Было Великое княжество Московское. А титул государя (царя), после перечисления всех земель, заканчивался словами - и  всея Руси. Потому что в Москве правила династия Рюриковичей - та самая, которая правила сначала в Новгороде, а потом - в Киеве. В силу этого она считала своим правом снова собрать воедино все русские земли. В других частях Руси потомки династии к тому времени давно утратили власть. Кстати, название Росия (Русия) уже широко применялось в 15 веке Иваном Третьим - оно значится на его печатях, в документах и летописях. Росия - это всего лишь греческий эквивалент Руси, ведь жена царя Ивана - София Палеолог была родственницей последнего византийского (греческого) императора. Вчить історію, пане Андрій!

Андрій Якименко:
- Для Вадима Рижкова: Я не історик за професією. Але Історію знаю краще за історика Рижкова, який досі, певно, студіює расєйскіх "науковців". Назвіться хоч Горщиком, Рижков, але суті не зміниться! Тому, хто як називався і чому претендує (а тому претендує, що імперська вавка в голові) на чужі землі (бо да-а-а-лекі родичі втратили владу...), - то для таких дописувачів, як Рижков. Шулери від історії підмінюють поняття! Наприклад, слово "ручка" - ЗАЛЕЖНО ВІД ПОТРЕБИ шулер тлумачить це як предмет для писання або як частину дверей для полегшення їх відкривання. НЕ БАЧИТИ, ЩО ІСНУЮТЬ РІЗНІ НАРОДИ - УКРАЇНСЬКИЙ І МОСКАЛЬСЬКИЙ, з відмінною ментальністю, вдачею, мовою, культурою, у тім числі - історією! тощо - не бачити цього може лише: або ВОРОГ, або ДУРЕНЬ. І ніякими "умозаключєніямі" псевдо-історичного характеру цього не виправити! Ваша позиція, громадянине Рижков, в історичному погляді на події мені цілком зрозуміла. Також мені цілком зрозуміла і ваша поза в політичному відношенні до історичних подій.

Vadim Ryzhkov:
- Дивно це чути від юриста, адже  юриспруденція - наука точна, особливо щодо термінів. Назвіть тоді Україну Трипільскою імперією - бо так буде гучніше

Андрій Якименко:
- Для мети національного виховання Вадима Рижкова (історика, журналіста):
Треп имперский. 15 мифов российской истории — правда и ложь - http://a-ingwar.blogspot.com/2013/01/blog-post.html

Сергій Солтасюк:
- маладєц вадім рижкоффф ...заработал піражкофф."

30 вересня 2017 року