Перекласти (Translate)

01 жовтня 2018

ЧОМУ ПРАВИЙ СЕКТОР НЕ БУДЕ В ПАРЛАМЕНТІ

ЧОМУ ПРАВИЙ СЕКТОР НЕ БУДЕ В ПАРЛАМЕНТІ*

* допис 01.10.2014, Андрій Якименко, Фейсбук

Правий Сектор як партія не буде представлений у парламенті за результатом виборів 26 жовтня 2014 року.
При цьому я допускаю, що окремі члени ПС можуть стати нардепами у мажоритарних округах.
І винуватити ПС може тільки самого себе.
Які ж причини швидкого падіння ПС, що невдовзі настане, після гучного злету на Майдані?

1. Різкий і гучний злет популярности ПС стався на Майдані у січні-лютому 2014 року. Власне, фактично та організаційно ПС народжений Майданом. Яскрава зірка. Політична комета, що швидко зникає. На небі стало світять лише давновідомі зірки.

2. Ядро ПС складає громадська організація "Тризуб" ім. Степана Бандери. Голова ПС Дмитро Ярош - сам є породженням Тризубу. За понад 20 років свого існування Тризуб ніколи не брав участи у політичній діяльності, недалекоглядно недооцінюючи легально-правові методи боротьби. "Ми прийдемо до влади іншим, позапарламентським шляхом" - ідеологія Тризубу. Звідси - двадцятилітній відтік з організації патріотичних членів, котрі хотіли би зреалізуватися у політичній боротьбі, а не лише у спортових вишколах на природі. Таким чином, ПС має у своїх лавах вихованих багаторічним запереченням доцільности політичної боротьби активістів.

3. Участь у травневих 2014 року президентських виборах є комедійний фарс ПС. Керівник ПС Ярош оголосив після своєї реєстрації кандидатом у президенти, що братиме активну участь у війні АТО, кинувши на самоплив виборчу кампанію. Зайвий доказ недооцінки та ігнорування держави як бюрократичної, але необхідної інституції суспільства. Також це є зайвий доказ подальшої тенденції на слабку участь або навіть самоусунення ПС від грамотної політичної активности надалі.

4. Наявність у керівництві ПС, зокрема на найважливішому напрямку - ідеологічному, представників інших ідеологій та агентів закордонних розвідок. Борислав Береза очолює ідеологічний напрямок ПС, є жидом, деякий час жив в Ізраїлі і навіть був громадянином цієї держави. Досі не спростовано публікацій у Мережі щодо ізраїльського громадянства Берези, його колишнього подвійного прізвища Бляхер-Береза, належність Берези до ізраїльської розвідки Моссад. Повзучою методою з ПС вихолощується українство - як організаційно, так і ідейно.

5. Фінансування ПС олігархічними структурами, принаймні Коломойським та його ПриватКомандою з Дніпропетровської ОДА. Сам по собі факт цього фінансування, підтвердженого речником ОДА і Коломойського Філатовим, не є "політичним гріхом". Більше шкоди українському рухові завдає цей факт, навіть не спростований, а хоча би пояснений речниками ПС, ідеологічно. Суспільство знає, що ПС виконує накази Коломойського. Коли Філатов оголосив їм вимогу "зникнути з області", активність ПС різко упала. Перевірка міцности новообраного президента Порошенка з боку Коломойського теж проводилася через ПС смішними і нездійсненними погрозами Яроша походом на Київ. Участь ПС в усіх юридично сумнівних "сміттярських люстраціях" в основному проти держчиновників (урядовців, прокурорів), невгодних Коломойському і його "команді", та інші факти - зайвий тому доказ.

6. Участь Добровольчого корпусу ПС в операціях АТО широковідома в основному із джерел ПС, сайтів і ЗМІ, близьких до Коломойського, з публікацій членів ПС у соцмережах, з пропагандистських матеріялів росТБ. Цього вкрай недостатньо. Потрібні альтернативні джерела доказів, у тім числі від офіційних військових інституцій держави. Поки їх нема залишаються і запитання, і навіть сумніви не так у самому факті участи, як у шаленій і результативній воєнній активності ПС.

7. Демонстративне ігнорування у ПС мовного питання. Переважна кількість членів ПС, навіть ідеолог Береза, - російськомовні. І ПС не пояснює цього факту тимчасовістю моменту. Навпаки, ніщо не свідчить на користь того, що Правий Сектор матиме державною політикою закріплення української мови в усіх сферах життєдіяльности, у тім числі, у побутовому чи внутріпартійному спілкуванні.

Таким чином, все викладене доводить, що Правий Сектор не потрапить до парламенту через нерозуміння і невтілення у життя революційних очікувань українського суспільства.
Особливо наголошую - саме української частини нашого суспільства, тобто тих, вірою яких є українство.

Якщо ПС не виправить свою внутріпартійну кадрову політику, не внесе змін до партійної ідеології, не вступить у тривалу і багаторічну реально політичну діяльність, то найближчим часом ПС опуститься до рівня свого попередника - громадської організації Тризуб.

І тоді суспільство, ніби прокинувшись із летаргічного сну, здивовано виявить, що Правий Сектор, цю патріотичну організацію щирих українців, підступно (щодо українців), але розумно (щодо себе) використало для реалізації своїх національних потреб українське жидівство в особі так званої ПриватКоманди.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прокоментувати допис: