Перекласти (Translate)

25 квітня 2018

СПІР ПРО МОВУ

СПІР ПРО МОВУ

Фейсбук, 25.04.2018.

Tatiana Solodka:
- Андрій Якименко , на жаль, я знаю у Дніпрі підкреслено украіномовних і «більшезавсіх «патріотичних людей, які реально знищують украінське своєю жадобою та вмінням примазатися до того, хто на зараз в силі. Так що не завжди проблема саме в мові, бо на цьому багато шкідників паразитує

Андрій Якименко:
- Tatiana Solodka, не перекручуйте мене на свій штиб. Проблема, справді, НЕ ТІЛЬКИ у мові. Там ще багато інших компонентів. Але ігнорування Мови є руйнуванням всього іншого, аж до держави Україна. Тоді й додаткові компоненти (прапор, гривня, кордони, культура, армія тощо) втратять сенс. Це як 5 стовпів Ісламу: 5-разова молитва, віра в єдиного Аллага, пожертва злидарям і т.д. Приберіть хоч один компонент - то вже не Іслам. Тому барани й вівці, що заперечують Мовний догмат, глузують з нього або недооцінюють (да какая разніца, да нє давітє, само прідьот) - це вже вороги України. Їх треба або бити довбнями по дурних казанах, аж поки увірують, або, як мінімум, зробити негромадянами як Прибалти.

Tatiana Solodka:
- Андрій Якименко , ніхто не глузує чи недооцінює мовний догмат. Абсолютно впевнена і розумію на науковому рівні чому мова є основою формування світобачення. Я кажу про те, що багато проходимців використовують мову для примазування до реального патріотизму в своіх меркантильних інтересах. І ми мусимо навчитися бачити іх, бо дуже багато шкоди приносять в стратегічному плані.

Андрій Якименко:
- Tatiana Solodka, неправильно мислите. НЕ ІСНУЄ ніякого явища "примазування" через мову до патріотизму!! Це така ж маячня, як удавати себе закоханим, щоб жінка віддалася. Або ти кохаєш, або не кохаєш. Все! А чи віддасться жінка - то інша площина відносин. Тому ті, хто "використовує українську мову" (удає себе закоханими), щоб "примазатися і спаплюжити патріотизм" (щоб жінка віддалася) насправді НЕ Є носіями українського патріотизму! Так, питання це тонке, тільки якименкам під силу розгледіти патріота або ворога, попри ОДНАКОВІ зовнішні ознаки (мова, вишиванка, патріотичні промови тощо). :)

25 квітня 2018 року

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прокоментувати допис: