Перекласти (Translate)

25 квітня 2018

ЗАЗДРІТЬ, НУМІЗМАТИ!

ЗАЗДРІТЬ, НУМІЗМАТИ!

Щоб сказати, що я нумізмат професійний, то ні. Але якусь таку-сяку колекцію монет і паперових грошей, зібрану ще з дитинства, маю. Здається, найстарша у колекції - то величезна, сантиметрів до семи, мідна 5-копієчна монета 1707 року, ще за Московського Государства, там і двоголовий півень на реверсі (на зворотньому боці монети).

А от учора до колекції додалися нові металеві українські гривні! Так, їх уже випущено у грошовий обіг, але гаманці громадян новими монетами ще не заповнено, потрібен час.

Монети отримано по блату. Заздріть, нумізмати! Еге, і не просіть, не продам. Невдовзі ці монети обриватимуть кишені: Нацбанк їх випустив мільйонними накладами.
:)

На світлинах - нові монети України (скановано Андрієм Якименком):

Монета 1:
Монета 10 гривень. "Десять кіборгів" - народна назва.
Аверс:
На монеті дати оборони Донецького аеропорту: 26.05.2014-21.01.2015. Вежа аеропорту з українським прапором. Кіборг півобличчям (ну, кіборг же!). Напис "Кіборги, UA".
Реверс:
На монеті напис "Україна", "10 гривень", "2018", "За честь! За славу! За народ!". Також зображено Малий герб України і  руки воїнів, що тримають зброю: рука русича з мечем і рука українця з автоматом - як продовження княжих воєнних традицій Київської держави 9-12 століть.

Монета 2:
Монета 10 гривень. "Десять добровольців" - народна назва.
Аверс:
Малий герб, "2018", "Україна", "Десять гривень", перехрещені мечі, стилізоване зображення птаха Фенікса, що народжується з полум'я та уособлює собою відроджену Українську армію, поштовхом чого став добровольчий рух навесні 2014 року.
Реверс:
Напис напівколом "День українського добровольця", у центрі монети на тлі України в державних кордонах напис "Хто, якщо не ми".

Знаєте, коли через 1000 років якимись нашими нащадками буде відрито прихований скарб з цими монетами, то це буде чудовий артефакт майбутнім історикам, археологам, іншим науковцям, чудовий доказ існування й боротьби держави Україна, доказ території, української мови, доказ героїчного минулого їхніх предків, якими нині є саме ми!

Слава українським добровольцям, що відродили Армію і захистили Україну!
Слава кіборгам та українській Армії!
Вічна пам'ять всім полеглим за незалежність України!
Ми переможемо всіх ворогів!

25 квітня 2018 року



Немає коментарів:

Дописати коментар

Прокоментувати допис: