Перекласти (Translate)

22 жовтня 2018

ПЕРЕДМОВА ДО СТАТТІ

ПЕРЕДМОВА ДО СТАТТІ

Почав був писати новий допис про міського голову Днєпра (згодом місто назвемо Січеславом) Бориса Філатова. Але Фейсбук почав знову по-звірячому видаляти мою Ідеологію із соцмережі. Тому я вирішив писати дописи частинами. Хоч щось залишиться читати українцям. Ага, ще хочу нагадати Фейсбук-тролям-ботам різним, які на мене пишуть скарги, що не Фейсбуком єдиним живе Інтернет! Мої статті лишаються на інших сайтах і соцмережних ресурсах!

***

Передмова.
Давним-давно, ще до українсько-російської війни 2014-**** років (а все, що до війни, ми вже сприймаємо, як "давно"), міським головою тодішнього Дніпропетровська кілька каденцій поспіль був Ваня Кулічєнко. Саме так: Ваня і Кулічєнко, а не Іван Куличенко. Тому, що Іван Куличенко поводився як звичайнісінький хохляцький Ваня-колгоспний-голова: українське прізвище, українські предки, малоросійсько-хохляцьке мислення, але роботящий був як справжній українець! Я чверть століття живу у Січеславі (нинішня тимчасова назва міста - Дніпро), половина з цього строку - за влади Вані Кулічєнкі, і я скажу, що як господарник Ваня Кулічєнко був на тверду четвірку. Але на вдачу свою, психо-характер, Ваня був до твердости далекий: м'який, як пластилін, замріяний селюцький дядько. Коли щось промовляв, то в мене викликав якусь відразу і гидливість своїм обличчям, мімікою, рухами, м'якістю, мовними зворотами, сенсом думки, яку намагався донести люду у коментарях на телебаченні або в прилюдних виступах. І оцією гекаючою (м'яка г, не тверда ґ) рассєйскою вимовою, насправді рассєйско-укрАінскою говіркою... Чомусь Ваня мені завжди ввижався телям. Від українства Ваня ще за Совка вже відповз, але до рассєйства Вані ще було далеко!.. І ще чим ганебно прославився в історії новітньої України Ваня Кулічєнко - буянням і розквітом жидівської діяспори Днєпрожидовска, як справедливо нарекли Дніпропетровськ. Уся червона лінія вулиць, злачні земельні ділянки міста Ваня віддав не українцям, а визискувачам і лихварям. Тепер на тих місцях їхні менори-синагоги-пасажі. Отакий був малоросійський укрАінєц, м'який як те-ото в імпотента, Ваня Кулічєнко.

***

Це була передмова до статті про нинішнього голову Борю Філатова. Якраз Боря на тлі Вані виглядає твердо-стоячим те-отом. І воно, тверде й стояче, за політикою своєю в місті схоже на твердо-стояче (покищо стояче, світ нічого вдіяти не може чи не хоче...) кремлівське Хуйло, в якого пашпортне псевдо, як відомо, Путін.

Далі буде.

22.10.2018

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прокоментувати допис: