Перекласти (Translate)

22 жовтня 2018

ДЕЖАВЮ або КОЗАЧОК-ІЗ-КОНОПЕЛЬ

ДЕЖАВЮ або КОЗАЧОК-ІЗ-КОНОПЕЛЬ

Чув я, що нащадок цукроварів Російської імперії Мішель Терещенко прибув кілька років тому з самої Хранції, з Парижу, до України, набув українського громадянства і навіть став міським головою Глухова на Сумщині. Ну, молодець, думаю. Нехай повертаються наші люди на історичну Батьківщину. Ну, почув та й годі, далі не цікавився.

Але коли щойно побачив цього Мішеля як претендента на президентську булаву, який утік з посади глухівського міського голови, почув його розумування як нам розбудувати Париж, пардон, Україну, почув його жахливу українську мову з виразним французьким акцентом, та з яким трудом Терещенко намагається висловити думку (бо сам же мислить французькою мовою!), я відчув виразне відчуття повтору, дежавю, якщо французькою.

Пам'ятаєте, під час Помаранчевих виборів 2004-2005 років вискочив, як Пилип із конопель, кандидатом у президенти такий собі Козак? Він чеканною українською мовою з приємним західноукраїнським акцентом щовечора з усіх телеканалів запитував у Ющенка: "Пане Ющенко! Ваша дружина - американка! Як ви будете відстоювати інтереси України, коли станете президентом?!". Впору було цього козачка-із-конопель самого запитати, де він узяв гроші на щовечірню вимогу до єдиного в той час українського кандидата Ющенка. Ну, усім патріотам ще тоді було зрозуміло, що козачка Козака фінансує кандидат Янукович, читай: Москва. Частину голосів українського лохторату козачок таки у Ющенка урвав...

От щось мені і цей Мішель Терещенко нагадує засланого козачка як противагу Порошенку на Виборах 2019 року. Оскільки Мишко-Мішель продав свій льоно-конопляний бізнес, щоб піти в політику, то цей Мішель Терещенко цілком і є тим несподіваним Пилипом, козачком із конопель!

22.10.2018

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прокоментувати допис: