Перекласти (Translate)

26 квітня 2017

ТОЙ САМИЙ ГІНДЕНБУРГ

ТОЙ САМИЙ ГІНДЕНБУРГ

26 квітня 1925 року у німецькій у так званій Веймарській Республіці президентом Німеччини було обрано фельдмаршала Павла (Пауля) фон Гінденбурга (02 жовтня1847, Пруссія - 02 серпня 1934, Третій Райх).

Можна описати дуже докладно всю біографію Гінденбурга. Але лише одним-єдиним своїм вчинком за своє життя фон Гінденбург змінив Історію, і це ввійшло в усі підручники з історії усього світу (крім Росії і колишнього Совка, де Гінденбурга згадували побіжно-поверхово).

Гіндегбург призначив Гітлера райхсканцлером Німеччини. Це сталося у січні 1933 року. Так, це зробив той самий Гінденбург!

Посада райхсканцлера (керівника уряду, прем'єра) існувала і тоді. Але законні повноваження у канцлера були малі. Вчинок президента Гінденбурга призначенням Гітлера головою уряду змінив Історію світу назавжди. Партія НСДАП, що мала більшість у райхстазі (німецькій Верховній Раді), тепер мала головою уряду свого Адольфа Гітлера - партійного вождя!

Вивчаючи ретельно гітлеризм, я був вражений тим діялогом, який навели Гітлерови біографи. Крім тиску парламентської більшости на президента, щоб Гітлера призначити прем'єром (канцлером), Гітлер також обіцявся Гінденбургу зберегти йому довічно посаду президента і після смерти поховати з великими військовими почестями. І Гітлер виконав цю обіцянку!

Але після пишних похорон у 1934 році президента Гінденбурга гітлерівською партією було проведено плебісцит (як на наш час - референдум), на якому німці скасували окрему посаду президента, об'єднавши його повноваження з владою канцлера.

Гітлер став офіційно, за німецьким законодавством, називатися "Фюрер і райхсканцлер", тобто тепер уже вождем не тільки партії, але й німецької держави! Все! Історія зробила поворот! Тепер уже ніхто не міг був зупинити ні величі Третього Райху, ні окупації Європи, ні Другої Світової війни!..

А після закінчення війни посаду президента в Німеччині було відновлено. Але "райхс"-канцлер таки зберіг багато своїх повноважень.

І нині хіба ми чуємо щось важливе про федерального президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра? Німецьку державу представляє зовні і внутрі Німеччини федеральний канцлер. Нині це канцлерка Ангела Меркель.

На світлинах:
Гінденбург - політичний батько Фюрера і канцлера Райху Адольфа Гітлера.

26 квітня 2017 року

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прокоментувати допис: