Перекласти (Translate)

03 липня 2017

КИЇВСЬКИЙ ПЛАКАТ

КИЇВСЬКИЙ ПЛАКАТ

Столиця Світу - місто Київ! Брест-Литовський проспект (здається, вже відновили історичну назву? це колишній проспект Перемоги, перемоги у ВОВ - "вєлікой отєчєствєнной войнє"). На проспекті - мовно-політичний плакат на тему "Розмовляй українською!".

Ідучи вранці із залізничного вокзалу до Київського апеляційного господарського суду я побачив цей плакат. Мені сподобалося. Політична пропаганда! Молодці, кияни і міський голова Кличко!

І одразу я згадав Дніпро. Ну, тобто місто, а не річку. Колись ми перейменуємо Дніпро-місто на Січеслав, як воно й повинно бути, і як вимагає нинішня епоха відродження України і Народу!

А згадав я Січеслав (нині Дніпро) тому, що в нас нема таких плакатів! А навіщо Борі-"мразі-бляді-і-подонкі" думати про українську мову? Наш міський голова турбується про жидівську общину міста, а не про українців! Тендери і підряди виграють фірми, де власником є тато "єврєйского мальчіка" Мішалова - секретаря міської ради. Радник із культури в Борі - Женя Ґєндін, Той, що за мільйони наших грошей джази й фестивалі блогерів нам робить. Он Новий (Центральний) міст поверхово ремонтують за сотні мільйонів бюджетних коштів. Фахівці дивуються: а чому не виділено коштів на обстеження й ремонт головних опор мосту? Та тому, що в когось із жидівської общини міста "завалявся" вже старенький асфальт і цемент на складах, треба сплавити комусь непотріб! От чому "достатньо" тільки оновити дорожнє покриття на мосту...

Наш голова Філатов перед своїм обранням обіцявся вивчити українську мову. Не годиться, мовляв, спасітєлю Днєпра, Атєчєства і прочая, і прочая не знати мови корінного народу. Але обіцяти - не значить женитись. Вас знову, лохи-"українці", які віддали голос за цього брехуна, обвели круг пальця! Рейданули вашу владу, українці міста Січеслава!

Ось чому все це мені навіяв київський плакат за Мову. І в нас такі плакати будуть! Але тоді, коли містяни опасистому і гладкому Борі дадуть під сраку копняка!

На світлині:
Київський плакат, м. Київ, Брест-Литовський проспект, знімкував 03.07.2017 Андрій Якименко.

03 липня 2017 року

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прокоментувати допис: