Перекласти (Translate)

03 липня 2017

БУТУСЄРЩИНА УЖЕ НЕ ДРУЖИТЬ...

БУТУСЄРЩИНА УЖЕ НЕ ДРУЖИТЬ...*

* допис 17 червня 2015 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Більше року зі мною у Фейсбуці дружив Юрій Бутусов, журналіст, головний редактор інтернет-видання Цензор.нет.

Дружив-дружив, інколи навіть мене коментував, а потім - враз! - і роздружився! Це сталося, коли Бутусов прочитав на просторах Мережі як я судився з його дружбаном Борисом Філатовим. А судився я ще у 2006-2008 роках. Але то інша історія. Колись розкажу. Тут головне питання в тому, що, взнавши про цей суд, Бутусов роздружився. Мотив, як кажуть адвокати, зумовлює важкість покарання за злочин.

Еге, а чим останнім часом славиться Бутусов - так це "експертними" оцінками дій нашого Генштабу, його начальника генерала Муженка, подіями на фронті і т.п. "Мы военных академиев, канешна, не кончали...", але військову експертизу зробимо вам враз! Нехай лише ПриватКоманда нам замовить! Ну, і заплатить, безумовно.

За дивним збігом обставин висновки Бутусова якимсь чином повторюються з висновками Корбана і про Муженка, і про Штаб наших Збройних сил... Ну, от щодо Корбана, то суть нам зрозуміла. Ну, краще і дешевше мурують бліндажі та шанці наші будівельні фірми Тернополя й Франківщини. То чого платити Корбану, ще й більше? Нехай поліпшить у своїх фірмах будівництво мурів!

Еге ж...
Отож, читаю я своїх Фейсбук-друзів та, нарешті, розумію як народ назвав усе це скотство. Ну, кажу я не лише про "втрату дружби" (ще чого, я вішатись не стану!), а про все це явище по суті неукраїнської ексПЕРДної "журналістики".
Еге ж...

Допис у Фейсбуці та коментарі під ним. Фейсбук, Tetiana Uliana, 27 травня 2015 року:
"В рашці є кисельовщина...
А у нас тепер є своє явище в соц. мережах - БУТУСОВЩИНА..."
(на момент мого читання - 99 like, 20 коментарів).

Деякі коментарі:

« Андрей Мирошниченко:
- Бутусов - яркий образец псевдожурналиста. У него личные капризы всегда затмевают базовые принципы журналистики. Да он журналистике-то и не учился. Ни в ВУЗе, ни самостоятельно. Если б учился - знал бы азы. Не всякий писака и балабол может быть настоящим журналистом. А потом люди думают, что у нас журналисты с душком. :) Такие самозванцы позорят журналистику.

Андрей Мирошниченко:
- Ну, изначально был сделан сайт Цензор под крылом БЮТа. Оттуда и понеслось.

Вячеслав Вегера:
- Микола Ганіч "Усі люди без виключення видають свою субєктивну думку з обєктивну реальність."___В  принципе  ДА,  но  в разной степени..У  фельдмаршала  Бутусова это достигает заоблачных  размеров.

Oleksii Chaban:
- Да походу не под крылом, а под хвостом...

Taras Mysak:
- я би назвав це ганебне явище "бутусєрщина". Мені найбільш в цьому явищі сподобалось те, що наш наполєон бісмаркович призначив сбе "військовим єхпердом" мотивуючи, що він прочитав "багато книг" на військову тематику...

Tetiana Uliana:
- А у нас кожен, хто має акаунт в соц. мережах, як не експерд, так військовий аналітик.

Ярослав Гарасим:
- Ну не кожен... ))

Tetiana Uliana:
- Так, не кожен. У де-яких є ще фейкові акаунти для піддакування і поширення цієї "аналітики".

Володимир Мартинюк:
- Бутусов та його агітаційний "пул" формують таку саму альтернативну реальність в головах наївних українців та українок як і Кисельов в головах росіян. Технології багато в чому дуже схожі, хіба що  Бутусову в набагато більшій мірі доводиться користатися придуманим ще Геббельсом методом "60% на 40%".
Я б називав Бутусова не рупором просійських сил в Україні, а рупором тих сил в Україні, які не гидують використовувати Росію для досягнення своїх потреб. Втім у Росії використання тих , які хочуть використати її, часто вдається ще краще. :) »

Як співав Владімір Висоцкій, радянський бард: "Нужен мне такой друг! Как его там, даже забыл, Сэм Брук!".

Еге, аналогічно: потрібен мені такий "Сем Брук", як його там - уже й забув! - Бутусов-"друг"!

27 травня 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прокоментувати допис: