Перекласти (Translate)

04 вересня 2017

ЗАПОР У МИСЛЕННІ

ЗАПОР У МИСЛЕННІ

Знаєте, якщо "Запор" (радянську автівку "Запорожець") оздобити логотипом "Мерседеса" і пофарбувати в чорний колір, то Мерса, звісно, в нас не буде. Якщо ж таке побачимо, то водія назвемо дурнем.

Десятки років у Дніпропетровську (нині Дніпро, а згодом - Січеслав) був проспект імені комуністичної совітської газети "Правда". Ми його, цей проспект, звали скорочено: проспект Правди.

Потім настала Незалежність (1991), потім розвиток держави Україна тощо (вже 26 років). Здавалося б, що люди мають мислити в унісон епохи...

На Правді - на проспекті Правда - років зо десять тому збудували величезний Торгівельний комплекс. Ну, здавалося б, що ці багатії, що мають гроші на будівлю, повинні ж мати доста клепок в казанках? Невже неясно всім було, що назви неодмінно поміняють?!

Гаразд, проспект тоді був Правда. Але ж свій Торгівельний комплекс наречи інакше!!! Ні, бидло-олігархам - власникам будівлі - жодної мислІ не вдарило у тім'я! І тому назвали Комплекс "Наша Правда"... З відповідним газетно-правдинським шрифтом та комуно-орденами... Ну, дурнІ!

Тут два роки як приймається закон і проспект декомунізують. Тепер він називається проспектом Слобожанським (бо дорога йде на Харків, на історичну область України Слобожанщину). Та в дебілів, очевидно, у мізках справжній запор! Ордени на "Нашей Правде" не знімають - синьо-жовтим вже фарбують!!..

А цю хворобу - я поставив вже діагноз - лікують добре батогами!

На світлинах:
Торгівельний комплекс "Наша Правда", місто Дніпро, Дніпропетровська область, Україна.
Знімкував 18 серпня 2017 року Андрій Якименко

04 вересня 2017 року