Перекласти (Translate)

23 березня 2017

ДЕРЖАВНА СТУПА

ДЕРЖАВНА СТУПА*
* допис 23 березня 2015 року, Андрій Якименко, Фейсбук

Дурний як ступа - українське народне порівняння, що означає занизькі розумові характеристики людини.
Та й справді, хіба можна навчити кухонну ступку, в якій товчуться кухонні приправи тощо, хоча б таблиці множення?

Подібне порівняння мені спада на думку, коли слухаю Державну ступу - міністра енергетики Демчишина.

"Держава може укласти взаємовигідну угоду з групою "Приват" щодо створення великого вертикально інтегрованого нафтового комплексу (ВІНК) на базі найбільших у країні нафтовидобувної компанії "Укрнафта" і нафтопереробної "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ).
Про це повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин в інтерв'ю журналу "Фокус", передає "Інтерфакс-Україна".
"Я вірю в укладення взаємовигідної угоди. У перспективі держава з "Приватом" мають сформувати одну велику групу", - сказав міністр.
"Окрім "Укрнафти", Кременчуцького НПЗ, туди могли б увійти інші активи: "Укртранснафта", перевалочні потужності в Херсоні або Одесі, можливо, навіть мережа заправок", - додав Демчишин.
"Компанія стане публічною, сторони підпишуть договір, погодять між акціонерами питання, як мають виплачуватися дивіденди, яким буде корпоративне управління та інше", - пояснив свою ідею глава Міненерговугілля.
На його думку, нинішні спори з групою "Приват" навколо "Укрнафти" пов'язані з упевненістю приватних інвесторів у тому, що вони управляють компанією краще за державу.
"І дивлячись на те, як держава управляє своїми активами, у них дійсно є підстави так вважати. Їх можна зрозуміти", - додав Демчишин".

Оскільки Державна ступа за визначенням не годна сама второпати прості речі, як-от таблиця множення, що вивчаються у початковій школі, спробуємо запитатись просто так - риторично.

Яка може бути "взаємовигідна угода" з Групою Приват зараз, коли досі жодної угоди Приватівці не виконували, ну, як не виконує жодної політичної чи міждержавної угоди президент Росії Путін?

Невже доказів з невиплати дивідендів державі, зривів зборів акціонерів тощо у справах з "Укрнафтою", "Укртатнафтою" тощо недостатньо для розуміння методів роботи Групи Приват, тоді навіщо фактично віддавати Приватівцям інші державні активи?

Навіщо перетворювати державні підприємства у публічні товариства з часткою приватного капіталу (ПриватКапіталу) для мети "поліпшення" виплати дивідендів та "покращення" корпоративного управління, коли й без такого перетворення цілком очевидними є наслідки ПриватУправління та судові процеси в цілком очевидних питаннях безумовної виплати державі належних їй дивідендів?

Якщо для ДСД (Державної ступи Демчишина) мотивом фактичної передачі державного майна і державних корпоративних прав загарбникові та окупантові - Групі Приват - є переконаність, що Група Приват вважає, що краще за державу, яку у галузі енергетики репрезентує ДСД, упорається з державним майном, то й Путін теж вважає, що ліпше за українців може розпорядитися Україною!

То чи не є Державна ступа Демчишин таким собі зрадником держави, агентом ПриватГрупи і 5-ю колоною в економіці України, як усі ці навідники ворожої артилерії, агенти ФСБ, терористи й диверсанти, яких слід розчавлювати без жалю як смердючу вошу?

Врешті, чи не досить нам терпіти у державних кабінетах телепнів і дурнів та подібних до Демчишина кухонних ступ?

http://www.pravda.com.ua/news/2015/02/20/7059215/?attempt=1

Пріоритет публікації: 21 лютого 2015 року, Андрій Якименко ВКонтакте, http://vk.com/wall55603526_125

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прокоментувати допис: